17% anmälda

17

I slutet på förra veckan inledde vi vår informationskampanj för att samla in intresseanmälningar genom att skicka ut broschyrer till alla fastigheter, och trots att det bara gått några dagar är redan 72 av 428 fastigheter anslutna vilket är 17 %. En smakstart! Totalt är det 318 permanentboende och fritidshus i vårt område. Fortsätt att skicka in era intresseanmälningar till fiber@himmeta.se – läs mer här. I juni ser vi vilka områden som är intresserade utifrån följande klassificering.

  • Gröna områden – här är intresset stort och området kommer att få fiber
  • Gula områden – här är det oklart om intresset är tillräckligt stort. Fler fastigheter behöver ansluta sig för att det ska bli ekonomiskt genomförbart att dra ut fiber
  • Röda områden – här är intresset så lågt att det inte blir någon fiber utdragen

Under sommaren tittar vi närmare på de gula områdena och ser om vi kan hjälpa de som bor i området att få några till fastigheter att ansluta sig så att det ska gå från gult till grönt. Här spelar du som bor i området en väldigt stor roll då det är du som känner dina grannar och har bäst chans att påverka. Behöver du hjälp? Hör av dig till oss. Sedan gör vi en grovprojektering ,alltså en  plan för av hur och var vi ska dra kabel. I augusti skickar vi med intresseanmälan och projektering som underlag in vår ansökan om bidrag till Länsstyrelsen.

Torsdag 7 maj träffade vi våra föreningar. Ett 30-tal personer dök upp på mötet – ett stort tack till alla som kom. Nu gäller det att vi tillsammans bygger upp intresset och gör fiber till en snackis – prata inte väder, prata fiber! Du kan se vår presentation här: Presentation föreningsmöte 7 maj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>