Månadsarkiv: april 2019

Målgång!

FinishFlag

För lite mer än fyra år sedan, i början av 2015 hölls ett möte i Himmeta Bygdegård gällande Fiber där alla hushåll i Himmeta-Bro var inbjudna. Många var intresserade och en projektgrupp bildades för att påbörja en förstudie, för att undersöka förutsättningarna både gällande hur många som ville vara med, och vilka alternativ som fanns för att göra fiberdrömmen en verklighet.

Vi fick med oss majoriteten av bygdens hushåll på tåget (357 anslutningar totalt), och även Köpings Kabel-TV som gick in som huvudman. EU-bidrag söktes, och beviljades.

Under 2016 gjordes en upphandling och RGG (Roland Gustavsson Grävmaskiner) fick uppdraget att utföra jobbet.

I början av december samma år kopplades de första hushållen in, och under 2017 kopplades resterande hushåll in till fibernätet.

Under 2018 har man utfört besiktningar och åtgärdat restpunkter i projektet, något de flesta inte märkt något av.

Den anslutningskostnad som räknades fram var 20.000-25.000 kr. Alla betalade 5.000 kr när jobbet påbörjades, och 15.000 kr betalades in i samband med att man blev inkopplad, med reservationen att ett belopp på upp till 5.000 kr kronor till kommer justeras när projektet är klart och stängt, något som alltså hängt i luften sedan avtalet skrevs på.

Vi kan nu meddela att projektet är avslutat helt, och kostnaden blev egentligen något högre än de 20.000 kr som alla betalt, men Köpings Kabel-TV har beslutat att ta den kostnaden. Det betyder att inga fler kostnader kommer gällande inkopplingen.

Det var ett stort projekt. Det fanns många frågetecken. Det handlade om mycket pengar, både för den enskilde och totalt.

Tack vare ett bra samarbete mellan Himmeta Bygderåd, Projektgruppen, alla fantastiska människor som bor här, Köpings Kabel-TV, RGG, Länsstyrelsen m fl. kan vi äntligen säga: Målgång!

Tack alla ni som varit med och gjort det möjligt, och vi hoppas att ni alla är nöjda med fiberuppkopplingen!

Hälsningar
Fiber-projektgruppen