Månadsarkiv: maj 2015

Presentation från 28 maj

Tack alla som kom på mötet i Himmeta bygdegård igår kväll. Ett 50-tal personer dök upp och vi fick efter kvällens slut ytterligare anmälningar så att vi nu är uppe i 210 stycken. Det är bra men vi behöver bli fler. Länsstyrelsen delar ut pengar efter en poängskala där man ska uppfylla vissa kriterier. Där är anslutningsgraden viktig och att vi ligger på över 50% kvalificerar oss för bidrag men först när vi kommer upp till 75% har vi riktigt goda chanser. Det står fortfarande och väger så se till att uppmuntra tveksamma grannar, vänner och bekanta!

Här hittar ni presentationen från igår: Presentation 28 maj

Informationsmöte ikväll!

55

Missa inte kvällens informationsmöte i Himmeta Bygdegård. 28 maj 19.00. Vi räknar med att det kommer bli trångt i lokalen så se till att vara där i god tid.

Med fyra dagar kvar av anmälningstiden har 176 personer, 55% av alla permanentboende i Himmeta-Bro anmält sig. Det är mycket positivt då det betyder att vi klarat av en av punkterna som krävs för att vi ska vara berättigade till stöd från Länsstyrelsen (minst 50% av alla permanentboende). Men vi hoppas att efter helgen ha kommit upp i 250-300 fastigheter.

Det är totalt cirka 500 fastigheter i området men då är flera skogsfastigheter inräknade. Vi har skickat ut information till 428 fastigheter och räknar man på den siffran har 41% av alla anmält sig.

Men! Vi är jämt utspridda och vi behöver bli fler i fler områden för att försäkra oss om att fiber blir av. Har du eller grannen inte anmält er? Gör det idag!

17% anmälda

17

I slutet på förra veckan inledde vi vår informationskampanj för att samla in intresseanmälningar genom att skicka ut broschyrer till alla fastigheter, och trots att det bara gått några dagar är redan 72 av 428 fastigheter anslutna vilket är 17 %. En smakstart! Totalt är det 318 permanentboende och fritidshus i vårt område. Fortsätt att skicka in era intresseanmälningar till fiber@himmeta.se – läs mer här. I juni ser vi vilka områden som är intresserade utifrån följande klassificering.

  • Gröna områden – här är intresset stort och området kommer att få fiber
  • Gula områden – här är det oklart om intresset är tillräckligt stort. Fler fastigheter behöver ansluta sig för att det ska bli ekonomiskt genomförbart att dra ut fiber
  • Röda områden – här är intresset så lågt att det inte blir någon fiber utdragen

Under sommaren tittar vi närmare på de gula områdena och ser om vi kan hjälpa de som bor i området att få några till fastigheter att ansluta sig så att det ska gå från gult till grönt. Här spelar du som bor i området en väldigt stor roll då det är du som känner dina grannar och har bäst chans att påverka. Behöver du hjälp? Hör av dig till oss. Sedan gör vi en grovprojektering ,alltså en  plan för av hur och var vi ska dra kabel. I augusti skickar vi med intresseanmälan och projektering som underlag in vår ansökan om bidrag till Länsstyrelsen.

Torsdag 7 maj träffade vi våra föreningar. Ett 30-tal personer dök upp på mötet – ett stort tack till alla som kom. Nu gäller det att vi tillsammans bygger upp intresset och gör fiber till en snackis – prata inte väder, prata fiber! Du kan se vår presentation här: Presentation föreningsmöte 7 maj

Nu börjar informationskampanjen

Broschyr fiber himmeta-bro_Sida_1Sedan februari har arbetsgruppen träffats varje helg och många arbetsveckor av ideellt arbete har redan lagts ner, men än så länge har lite synts utåt då det varit förberedande arbete. Nu blir det däremot ändring på det när vi kommit in i maj månad. Den här veckan går vi ut till alla fastigheter i Himmeta-Bro med en informationsborschyr som du även kan läsa direkt här på webben genom att klicka här: Broschyr fiber himmeta-bro. Vi hoppas att informationsbroschyren innehåller all information som du som fastighetsägare behöver för att kunna ta ett kvalificerat beslut om att gå med i vårt fiberprojekt. Syftet är att så många som möjligt skickar in sin intresseanmälan senast 31 maj.

Vi kommer också att ha två informationsmöten i maj. Ett redan nu på torsdag 7 maj som riktar sig till våra föreningar och ett 28 maj som är öppet för alla som har fler frågor. Dessutom planerar vi att pryda hembygden med affischer för att riktigt uppmärksamma att nu är det något på gång.

Parallellt med informationskampanjen fortsätter projektarbetet med flera möten med olika organisationer, fler fastighetsägare att kontakta och förberedelser av vår ansökan.