Månadsarkiv: juni 2015

Resultatet av intresseanmälan per by

Intresseanmälningarna per by. Vi har fått in anmälningar från 80% av alla boende! Vi har en god grund för att söka men vi har fortfarande all anledning att få med fler – varje ny anslutning sänker priset för alla! Fortsätt att tala med vänner och grannar som ännu inte anmält sig.Vi har tusenlappar att tjäna.

Vi har tidigare sagt att vi ska kategorisera in området i tre typer: gröna områden får fiber, gula är det tveksamt och röda områden får inte fiber. Tack vare det stora intresset kan vi med glädje presentera att vi har väldigt få röda områden och inga ”gula” områden (även om det finns områden där vi fortfarande har ett relativt lågt intresse). Det är fyra röda områden som ligger i utkanten av vårt område och där ingen har anmält intresse: Bolströ, Dömsta, Hörnberga och Södra Fröberga. De byarna är inte längre med i vårt projektområde. Övriga byar räknar vi med att alla som anmält intresse är med i projektet.

Nedan ser ni listan per by och hur många av de boende som anmält sig.

 

Värt att notera är att vi är än inte i hamn och kan garantera fiber då vi först måste få bidrag från Länsstyrelsen.

293 anmälda

Nu har 293 stycken fastigheter anmält sig. 293 stycken eller 80 % av alla fastigheter. Det är riktigt kul! Vi hoppas att under sommaren kunna få till några till anmälningar, så att vi når över 80 % anslutningsgrad. Det borde med stor säkerhet ge oss möjlighet att få bidrag från Länsstyrelsen.

Rösträkning pågår…

Nu har vi kommit till juni och har förhoppningsvis fått in alla anmälningar. Vi jobbar just nu som bäst med att räkna in alla anmälningar. Det ser bra ut så långt. Tack till alla er som anmält sig för att ni bidrar till att föra Himmeta-Bro in i framtiden! Vi återkommer med slutresultatet.

För att kunna starta förprojekteringen och göra våra kalkyler tog vi emot anmälningar fram till 31 maj. Tack vare att vi fick in så många anmälningar har vi ett bra underlag för att fortsätta arbetet och redan nästa vecka börjar vi förprojekteringen. Men sen anmälan är möjlig under sommaren. Vi skickar in vår bidragsansökan till Länsstyrelsen i augusti och har möjlighet att komplettera den till och med september. Det betyder att du som ännu inte anmält dig fortfarande har chans att vara med. Ju fler vi är desto billigare blir det för alla och vi har all anledning att få med så många grannar, vänner och bekanta som möjligt på tåget.