Telia lägger ner kopparnätet

Telia_2

 

Som ni kan se i dokumentet, Köping framtidens nät, så kommer TeliaSonera att under 2016 stänga ned ett antal telestationer i Köpings kommun där Ekebybro är en av de stationer som är utpekade. Vi vet ej idag när stationen i Himmeta kommer att avvecklas.

Vad innebär detta för dig?

Det kommer att innebära att dagens telefoni och bredbandstjänster ADSL/VDSL kommer att stängas ned.

Abonenter kopplade till stationenrna kommer troligen att erbjudas mobila tjänster som vi vet inte fungerar så där riktigt bra på landsbygden, till okänd kostnad.

Det är klokt att vara med i den satsning som nu görs för att ansluta Himmeta med omnejd till bredband via fiber, vilket ger oss en framtidssäker bredbandslösning som gör det möjligt för var och en att använda telefon via bredband och TV samt Internet.

OBS! Det kommer aldrig att kunna bli billigare att genomföra en sån här lösning eftersom kostnaderna för att ansluta sin fastighet till bredbandet bekostas mha bidrag på 60% från Länsstyrelsen och 40% av de som ansluter sig dvs. desto fler vi är som är med nu så delar vi på de dessa 40%. 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>