Samförläggning med Mälarenergi

2016-01-31 Vi kommer inte att invänta Mälarenergis tidsplan för eventuell samförläggning då ambitionen från projektets sida är att minimera de problem som uppstår i.o.m Telias nedläggning av telestationen i Ekeby-Bro som då kommer att påverka hela bro området. Mälarenergi får samförlägga med oss i den mån det är möjligt.

2 reaktioner på ”Samförläggning med Mälarenergi

  1. Detta beslut verkar väldigt förhastat. För tre månader redovisades i Himmeta Bygdegård om att området Bro-Kröcklinge skulle senareläggas pga samförläggning med Mälarenergi. På samma möte informerades om att Ekeby Bro telestation skulle läggas ned så det är ju inget nytt. Alla förutsättningar fanns redan då.
    Det måste vara mycket viktigare att grävningsentreprenaden samförläggs än att några hushåll får ett ev. glapp mellan koppar och fiber.

    1. Hej Tomas,

      Vi kommer att samförlägga med Mälarenergi dock så är det vi som kommer att gräva och de samförlägger med oss (och betalar oss) på de sträckor där det är möjligt att samförlägga.

      Vår projektör har tillsammans med Mälarenergi gått igenom fiberdragningen för att om möjligt optimera möjlig samförläggning.

      Ekonomiskt är det inte så stor vinst som vi gör på en samförläggning, den stora vinsten är för markägaren som endast får intrång på marken vid ett tillfälle.

      Mvh Göran

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>