Jordbruksverket: ”Kan vara dödsstöten för landsbygden”

SVTs Rapport sände måndag 13 april ett inslag om vikten av tillgång till nätet för landsbygden och de konsekvenser det får för livet på landet när den tillgången stryps.  Läs den mycket intressanta artikeln och se inslaget här: http://www.svt.se/nyheter/inrikes/kan-vara-dodsstoten-for-landsbygden

Christel Gustavsson, landsbygdsstrateg på jordbruksverket:

– Det är på landsbygden som bredband verkligen kan göra skillnad. Där kan man överbygga avstånd, utföra mer service som att handla via nätet, studera, få nätsjukvård. Man har verkligen betjänt av ett bra bredband, och ändå har bredband blivit ett landsbygdsproblem som vi nu måste lösa, säger Christel Gustafsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>