Möte 12 april

Under vecka 15 har Lennart Sidebäck och Marianne Eek haft möte med Länsstyrelsen för att få reda på mer detaljer om ansökningar. Bidragsperioden sträcker sig fram till 2020 och de har delat upp perioden i flera ansökningsomgångar där bidraget delas ut beroende på hur många som söker. Därför är det viktigt för oss att vara med så tidigt som möjligt under perioden. Första ansökningsomgången sker i augusti 2015 och vi siktar på att kunna lämna in en ansökan då. Vi har också fått in en offert för projektering från företaget ITC Networks och projekteringen (där vi i detalj kollar på sträckning) kan gå snabbare än vi räknat med. Sammantaget ger det en bild av en lite enklare process än vi först trodde.

Vi kommer att ta emot intresseanmälningar fram till och med maj. Därefter ser vi vilka områden där det inte finns något intresse för fiber, var intresset är starkt och var det skulle kunna vara möjligt. Vårt uppdrag är att ge alla möjligheten att få fiber men i slutändan är det upp till varje individ och by att ansluta sig. Därför är det viktigt att du som gärna vill se fiber till din by talar med dina grannar.

Vi kollar också vidare på organisation (vem ska vara huvudman för projektet), avtal och informationsplan. Vi kommer gå ut med en broschyr inom de närmsta veckorna till samtliga områden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>